Снимка: БГНЕС
fallback

Държавата изплати над 10 млрд. лв. за компенсации за електрическата енергия. За 2022 г. депозитите на едрия бизнес са нараснали със същата сума, според НСИ. В момента правителството ни убеждава, че няма механизъм, с който да контролира, но всъщност тези 10 млрд. са точно този механизъм. Вместо да ги наливаме в буфери, можем да сложим критерии и мерки и да бъдат разпределени на домакинствата.

Oще по темата
Равняват се около 500 лева на домакинство. Това каза за Нова Нюз Георги Самандов от "Български възход".

Според него с корупцията не бива да се борим от върха към основата на пирамидата, тя трябва да бъде атакувана на всяко едно ниво.

"За да се справим с нея трябва да изолираме максимално човешкия фактор. Чрез цифровизация и електронизация може да се пребори корупцията, така няма да се разбере кой участва в търг за обществена поръчка. В Гърция има масово платформи, в които се дава стартова цена и се наддава.Законът за обществените поръчки е неадекватен на доста области", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Видял

преди 1 година

С ковид-а беше същото, 30-200 фирми на един бизнессмен усвояват ковид субсидии - кви джипове, къщи и парцели си накупиха...нямате си на идея.

39

Видял

преди 1 година

Те затова повечето Бизнессмени имат по 30-200 фирми. И като има такива добавки си купуват нов джип ;)) 500×200 фирми ей ти едни 100 000лева от господ. Да му мислят честните!

38

ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ

преди 1 година

Какъв е този бизнес дето се захранва от държавата и всички ние българи получихме огромна инфлация а някои станаха мнооого богати Нали уж беше дошла промяната СТАНИ да седна за това беше цялата работа а ние работещите кучета ни яли Докога така

fallback