Снимка: БГНЕС

Бизнесът няма никакъв социален или енергийно ефективен ангажимент срещу получаване на компенсациите. Наливаме пари без видим резултат.

Още по темата
Трябва да се направи методика, която да казва кой има нужда от компенсации и какъв е ефектът от тях. Това каза за Нова Нюз Георги Самандов от „Български възход”.

Според него газовият пазар трябва да се дефрагментира от "Булгаргаз". "В момента има такса от 12 лева за всеки мегаватчас при всякаква цена на газа. Дружеството е господар на пазара и си прави каквото си иска.

 На 8 март „Български възход” ще бъде в КЕВР, за да защити българския потребител. Тогава ще бъде приета промяна в правилата за търговия с електрическа енергия, касаещи балансиращата енергия. Така ще се повиши услугата без парламент и обсъждане", посочи той. И допълни, че напусналите листите на партията имат лични амбиции.

Относно акцията на европрокуратурата в ТЕЦ-овете той сподели, че най-сетне се е видяло какво дишат хората. "МРЗ и пенсиите трябва да растат, но на база на стабилен анализ и правителство. Ще искаме достъп до необходимите данни, за да предложим конкретни решения. Данъчната система не трябва да се пипа, а се доказа, че диференцираните ставки не работят. Предлагаме онлайн тръжни процедури за обществен ресурс, където наддаването става на сляпо и най-добрата цена печели'', коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase