Предизборната кампания е сведена до напдпревара между партиите, претенденти за първо и второ място.Липсва визия и конкретика за развитието на държавата в следващите четири години, а нагласите в обществото са, че и този парламент няма да изкара пълен мандат.

Още по темата
Това коментира в ефира на Bulgaria ON AIR политологът Атанас Радев.

"Нещо може да се получи, ако има необходимата политическа воля и се виждат хоризонтите от гледна точка на поставянето на важните пред страната приоритети. Да има едно програмно правителство, подкрепено от няколко политически партии, до след местните избори. Ако си представим хипотетично на избори - парламентарни и местни, това означава, че вкарваме страната в един пълен колапс", на мнение е той.

По думите му към днешна дата държавата е в състояние, при което изпълнителната власт се доминира от кабинети на президента, без парламентарен контрол и без въможност за търсене на отговорност.

"В този ред на мисли, какъвто и да е било редовен кабинет, е по-добър от служебен", категоричен е още Радев.

Данните от послендите социологически проучвания говорят за това, че очакваната избирателна активност и на този вот ще бъде ниска и няма да е в състояние да промени значително картината, убеден е политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase