Снимка: архив, БГНЕС
fallback

„Оценявайте ни по действията и резултатите, не само по думите и обещанията. Заставаме пред вас с отчет за добре свършена работа. С достойнство, че това, за което ни изпратихте в парламента и правителството, свършихме и то  достигна до всяко българско семейство. Не беше лесно в първите месеци след началото на войната да разгърнем една мощна социална политика - 20 млрд. лева да стигнат до младите, децата, работниците, работещите бедни, социално слабите и пенсионерите.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на среща с граждани в София.

Oще по темата
Нинова припомни част от постиженията на БСП в последната година в полза на децата, младите, работещите, социално слабите и пенсионерите. Тя посочи безплатните детски градини и ясли, безплатните учебници до 12-ти клас, еднократната помощ от 300 лв. на всяко дете от 1-ви до 4-ти клас, увеличените майчинство, детски надбавки и необлагаемият минимум за работещи семейства с деца.

„Ние положихме грижа за работниците и особено за работещите бедни, като още по време на редовното правителство увеличихме минималната работна заплата, а след това в парламента я направихме 50% от средната. За работниците увеличихме ваучерите за храна от 80 лв. на 200 лв.“, каза тя и уточни, че и пенсионерите не са били забравени с увеличение на пенсиите средно с 39%, както и увеличение на помощи за социално слаби и добавките за военноинвалиди и ветерани и хора с увреждания и техните асистенти.

„Не изменихме на същността си на лява партия – да се погрижим за деца, млади, бедни, възрастните пенсионери“, категорична бе Корнелия Нинова.

„По никакъв начин няма да подкрепим предложения бюджет от служебния кабинет, който предвижда вдигане на данъци и орязване на социални разходи. Българските социалисти сме против, защото в тази криза, в този недоимък и бедност, доходите трябва да растат, а данъците да се запазят такива, каквито са. Така прави и цяла Европа“, подчерта лидера на  БСП.

Тя каза още, че българските социалисти не приемат дори и намек, че държавата е пред фалит и че това се дължи на пенсионерите и децата и увеличените разходи за тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Анонимен

преди 1 година

С вашите 6-7% нищо не можете да направите и сте в дълбокия миманс. Нинова, засрами се и престани да лъжеш хората, иначе на следващите избори ще гоните 4-5%.

52

Диана

преди 1 година

Разбира се, че няма да позволите - ПРЕДИЗБОРНО! После вече е друго време - може да се вдигат и цени и данъци и всичко...Не.год.ници! Анонимен 61 се чуди що за сила са БСП с реалните 6% на изборите, а на мен ми излезе пришка на устата да повтарям, че единствената реална сила, която върти политиката у нас е БСП, че докато не махнем БСП с нейните задкулисия, лъжи, манипулации, преврати, удари под кръста, ние винаги ще бъдем подвластни на тези из.ро.ди..Гласувайте всички за ГЕРБ за да махнем БСП

51

Анонимен

преди 1 година

Че коя партия или кабинет ви смята вас от БКП реално с вашите мижави 6-7% за политическа сила? Плашите гаргите с вашите изказвания! Дори Боце ви отписа за негови съюзници. Само ПП може да ви приеме за съюзници при съставяне на правителство, но то ще е от ден до пладне и след това ще се борите за 4%. Другите партии са ви отписали.

fallback