Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Притесненията на министъра на финансите Росица Велкова за държавния бюджет и за дефицита са основателни, заяви пред БНТ президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

Oще по темата
"Няма причина да не споделям тревогите на финансовия министър, защото тук напоследък се правиха всякакви движения в управлението на държавните финанси и тези упражнения без съмнение се отразиха на финансите на държавата. Аз се виждах миналата седмица с нея и споделям притесненията ѝ. Тя е служебен министър и се предполага, че главата ѝ е чиста от политика, а в нея говори експертът. И притесненията й са основателни", посочи Димитър Манолов.

Той обаче изтъкна, че възстановяването на 20% ДДС в някои сектори ще се отрази директно на цената на стоката, за която се отнася.

Според него е необходима реформа в данъчното подоходно облагане.

"Трябва да има промени, но те трябва да са резултат на политическа воля, каквато не виждам. Когато водиш разговори без камери и микрофони с политици, всички са съгласни, че това нещо трябва да се направи, всички казват, че е било грешка въвеждането на плоския данък преди години и тези неща трябва да бъдат поправени", посочи още той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

До 23

преди 1 година

И къде по точно ще отидеш с двете деца и няма да те обрусят,както се полага.В развития запад и север данъците надминават 50% за физическите лица.За фирмите е направо страшно,затова производството се измести в Китай.С подобни данъци в България ще се напълни с Поршета,Ферарита,които се карат предимно по дупки и черни пътища.Направо да им се чудиш на акъла на собствениците на такива возила.

23

До никъде

преди 1 година

Само дето в `нормалните държави` парите от данъци горе долу виждаш за какво се харчат и не се прахосват в такава степен като тук. Плоският данък е единственото което задържа хора като мен в страната и поддържа нещо като средна класа

22

М. Георгиева

преди 1 година

В коя нормална държава корпоративния данък е 10 процента.В коя нормална държава подоходния данък е 10процента на минималната заплата и 10 процента на заплата над 5000 лв на месец.Но родните ни депутати само се бият по гърдите,че много уважават народа си.

fallback