Снимка: БГНЕС
fallback

Не трябва да се плашим от повишените цени на туристическата услуга, заяви пред БНТ министърът на туризма Илин Димитров.

Инфлацията се укроти, каза той и подчерта, че правителството взема мерки.

Има оферти по родните хотели за великденските празници. Българите са критичен и взискателен клиент, подчерта министърът. У нас празничните пакети за празниците са много добри, според него.

Oще по темата
Около 4,7 милиона туристи се очакват през лятото. Проблем е, че няма достатъчно полети за страната ни. Държавата е съсредоточила рекламата си в съседните ни държави. Илин Димитров е убеден, че ще минем 2019 година по показатели в туризма.

Той предупреди от недостиг на кадри в туризма. Започват обиколки по училищата, където се изучава туризъм. Вариант е и внос на кадри в сектора.

В момента обучаваме повече готвачи, отколкото ИТ специалисти. Реалити форматите за готвачи вдъхновили учениците да се развиват в тази сфера, стана яснно от думите на министъра на туризма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

Т

преди 1 година

Еба4и и трябват на тая държава. Не програмисти.

75

Анонимен

преди 1 година

Истината е, че не можете да обучите ИТ специалист (освен ако не говорим за вдигач на слушалка в кол център). Да си добър ИТ специалист значи да можеш да мислиш, да можеш да се учиш, да обичаш компютърните технологии и най-важното - да ТИ ХАРЕСВА. Само дето в бранша се намъкнаха желаещи високата заплата, а покрай тях и преподаватели, които гледат да им вземат парите. Читавите ИТ-та работят още от училище (ИЗНЕНАДА!!!), а в университет ходят само за дипломата. Щото не можете да ги научите и там!

74

Анонимен

преди 1 година

Всеки се бута в схемите и за готвач не се мисли да става.

fallback