Снимка: БГНЕС

От утре започва предизборната кампания за вота на 2 април.

Още по темата
Според изтеглените вчера от ЦИК номера на бюлетините на партиите, БСП е с номер 1. Според социологическо проучване на Алфа Рисърч, социалистическата партия получава около 7.4 % от гласовете, съобщи БНТ.

Христо Проданов от "БСП за България" определи данните на "Алфа рисърч" като подценени и допълни, че по време на последните два парламента това, което са направили, е било насочено изключително към хората от уязвимите групи.

"Защо смятам, че 7% е подценен резултат - защото 2 милиона са пенсионерите, на които преизчислихме пенсиите основно благодарение на усилията на БСП. В последните дни на Народното събрание - пак политическата битка на БСП за минималната работна заплата, която да бъде 50% от средната работна заплата, всички деца от 1 до 12 клас, които получават безплатните учебници, еднократната помощ за учениците, безплатните детски градини", посочи Проданов.

Това са и аргументите, с които той смята, че БСП ще спечели на изборите повече от прогнозираните 7%. По думите му социалистите защитават интересите на огромна група хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase