Снимка: БГНЕС
fallback

За България членството в еврозоната и Шенген е стратегическа национална цел. Нейното постигане трябва да бъде организирано по начин, по който нашата икономика да се впише най-добре в процесите на общия европейски пазар. Постигането на това членство е логичен заслужен завършек на процеса на нашата европейска интеграция, заяви президентът Румен Радев по време на конференцията "България по пътя към еврото".

Oще по темата
По думите на президента в исторически, културен и географски план България винаги е била важна и неделима част от Европа. Държавният глава отбеляза, че напоследък в България се внушава, че участието в еврозоната е въпрос на политическа воля. “Не е само на политическа воля. Членството в еврозоната е сложен и всеобхватен процес. Този процес иска всеобхватна работа, прозрачност и преди всичко много доверие”, подчерта Радев, цитиран от БГНЕС.

Той отбеляза, че разходите за най-неотложните човешки нужди у нас са най-големи. Радев е категоричен, че целта на въвеждане на еврото в страната е българите да живеят по-добре и икономиката ни да е по-конкурентоспособна.

Държавният глава призова партиите, на които им престои да се включат в предизборна кампания да мислят за реални действия, а не само да говорят политически.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

111

ПАРДОН ЕВРОГЕЙСКИ

преди 1 година

До ИвоБГ

110

Факт

преди 1 година

Някои получават само 280 лв военноинвалидна пенсия. Дали ще станат 280 евро или 1100 евро, колкото е пенсията на военноинвалидите в други държави?

109

Оберщурмбанфюрер

преди 1 година

Радев, а не смятате ли, че с рублите ще живеем по-добре или пак направихме кавак на 180 градуса и як ривърс, за да не ни подпукат новите стопани от ЕС и САЩ и се задържим на пРезидентското кресло по-дълго от нормалното. Вярно е, че по конституцията на САЩ президентите се избират за период от два мандата, но има един президент на САЩ, който стоя четири мандата. Отличник съм по история на САЩ и затова гражданството ми беше гарантирано от раз. ;) Явно Радев е чел The history of the United States.

fallback