Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Първият хеликоптер за оказване на спешна медицинска помощ ще се достави до 15 декември, а останалите пет - до 2025 г. , съобщи министърът на здравеопазването Асен Меджидиев.

Полетите ще бъдат извършвани от правителствения авиоотряд.

Меджидиев обясни, че преди да дойде първата въздушна линейка, ще бъдат обучени медицинските екипи, пилотите, ще бъде извършена подготовката на хангарите, на площадките в лечебните заведения, където ще кацат хеликоптерите.

Вероятно до 10 дни ще започне обучението на екипите, каза още той, цитиран от БТА.

По думите на служебният министър на транспорта Христо Алексиев медицинската помощ по въздух ще бъде достъпна за всеки и ще бъде абсолютно безплатна

"Смятаме, че правителственият авиоотряд, който има дългогодишен опит в извършване на полети в летателна годност, е удачната структура, която трябва да бъде надградена и да извършва тази услуга", заяви Алексиев.

"Нямаме време за повече експерименти, не може едно новорегистрирано дружество, създадено от нищото, да изпълнява тази дейност, това е абсолютен държавен приоритет", подчерта министър Христо Алексиев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 1 година

Частниците искаха държавата да им плаща за спекулата и да им купи вертолети. Правилно решение, лобистите не успяха да намерят начин да точат държавата.

12

Веселинъ 7112136860

преди 1 година

На вниманието на Руската общественност и Руските политици!!! За тридесет години нито турци,нито сърби,нито гърци проявиха милост и взаимопомощ с нас Българите! Това е истината! Но навсякъде в България "сръбска скара",гръцки лихварски къщи и банки,турски ресторанти "Конак". Истината и само истината! Това е което правят с мас ромите-окупация и екстерминация на Българският народ.Никой не ни помогна с един повреден дори вертолет,а продажните политици у нас пращат всеки ден помощи на турците.РУСИЯ!!!

11

Анонимен

преди 1 година

"Ей не се научихте че се казва вертолет а не хеликоптер." .....то е едно и също бе, капацитет! Вертолет е с руски произход, хеликоптер с латински. Могат да се използват и двете.

fallback