Снимка: БГНЕС
fallback

Мобилните оператори имат право да индексират цените си, защото в общите условия се казва, че могат. Въпросът е от социална гледна точка дали е редно за втора поредна година да вдигат цените и то сега с цели 15,3% в ситуация, която засяга и хората, а техните доходи не са се повишили. Мобилните оператори обаче са сериозно подпомагани от държавата и трябва да имат социална политика.

Oще по темата
Това заяви за БНТ омбудсманът Диана Ковачева.

Те са подпомагани с компенсация за тока, а техните такси към държавата са намалени наполовина, каза Ковачева. По думите ѝ се подготвя тарифа, която все още не е приета от МС, в която държавата подпомага с такси мобилните оператори, за да правят инвестиции, за по-бърз интернет, 5 G и т.н.

"Абсолютно недопустимо и безобразно е безпомощното положение, в което се намират регулаторните органи, които трябва да следят за поведението на монополите", каза Ковачева.

Дали има картел при мобилните оператори трябва да каже КЗК. Омбудсманът вече е сезирал комисията преди дни, тъй като и трите мобилни оператора вдигат с един и същ процент, по едно и също време цените на мобилните услуги.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

НикогаПовечеСДС-Чума

преди 1 година

Високо бюджетна и паразитна институция,като десетките други такива,създадени от СДС-*** - безполезни,безхаберни,създадени за да се размиват правомощия и отговорности, и не на последно място - за да смучат кръвта на българскияда дъкоплатец.

46

Ми то не е редно

преди 1 година

Но никой не ви пита,а и никой не си прави труда да глобява и то солено тези мародери.ГОРИВА,ХРАНИ И ОПЕРАТОРИ ВСИЧКО Е ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКО НЕ НА ПУТИН Т.ОЛОВЕ ГНУСНИ.ТУК В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКО СЕ УПРАВЛЯНА ОТ ЗАПАДА!!!

45

ИВАН МАНАФА

преди 1 година

И. ОПЕРАТОРИТЕ, И. ГОЛЕМИТЕ ХРАНИТЕЛНИ. ВЕРИГИ,ОБРАЗУВАТ ЦЕНИТЕ. СИ. СПЕКУЛАТИВНО. КОНТРОЛНИТЕ. ОРГАНИ. НЕ. СИ МРЪДНАХА. ПРЪСТА ЗАЩОТО. ВЗЕМАТ. ПАРИ. ПОДМАСАТА.

fallback