fallback

"Не мисля, че трябва да бъдем големи оптимисти. Едва ли нещо ще бъде променено в бита и житието на нашите сънародници в югозападната ни съседка. Всичко това са маневри на скопското правителство, за да не въведе в реалност онези ангажименти, които е поело и които са много лесни за изпълнение, тъй като не изисква кой знае какви отстъпки от страна на управляващите в Скопие", заяви историкът  Войн Божинов в студиото на Bulgaria ON AIR.

Според него всяко посегателство върху гражданин на РСМ, който ясно изразява своето българско самосъзнание, по един или друг начин е координирано с местни и централни фактори в управлението на нашата съседка.
Oще по темата


"Всичко ще бъде забравено, заметено под килима, ще бъдат дадени някакви обяснения проформа и накрая ще излезе. РСМ се намира в дълбока политическа криза, донякъде тя е по-дълбока от кризата у нас, защото там има и много тежък национален фактор. Въпреки това северномакедонизмът в лицето на управляващите неотклонно следва своята линия на антибългарска кампания", обясни Божинов пред Bulgaria ON AIR.

"В Скопие има много хора, които са заинтересовани РСМ да стои на едно място, привързана до северния си съсед. Но с течение на времето влиянието на Република Сърбия в РСМ намалява по чисто поколенчески причини", отбеляза д-р Божинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 1 година

Македонистите са жалки пропагандисти на Коминтерна.

30

Анонимен

преди 1 година

Гоце Делчев е българин.Самуил и той.Това е истината.Историческия разказ в СМ е основан от лъжи ,манипулации,интерпретации ,внушения, съчинения и антибългарска пропаганда.

29

Бунгар

преди 1 година

Поредния глашатай на сбърканата българска политика спрямо Македониа. Достатъчно промити мозъци има в България,и не е нужно да се престараваме. Кога ще говорим за македонците в България и нашето отношение към тях. Жестока асимилация тече вече 60 години над македонците в България.Заглушането на техния глас и неглежиране и обиждане не е Европейска ценност.Обвиняваме Македониа в това,което ние не сме спрели да правим.

fallback