Снимка: БГНЕС

Големият въпрос в политика е, че хората в България не гласуват "за", а гласуват "против". Това каза в БНТ Виктория Василева - бивш народен представител от "Има такъв народ".

"Решението на политическата криза у нас не е в механичния сбор на партии, за да направят коалиция, или да разрушим една система, за да направим нова.

Още по темата
То е в това как всички ние ежедневно участваме във формирането на политическите решения в тази страна", обясни тя и допълни: "Когато започнем на гледаме на живота си и политика с по-позитивна нагласа и да търсим това, което ни трябва, а не това, което искаме да разрушим, тогава нещата ще започнат да се получават."

На въпрос за новия политически проект "Заедно" на нейни бивши колеги от "Има такъв народ" Василева заяви:

"Не мога да разбера това неистово желание да се разграничават от това, че са били в "Има такъв народ" и че имат нещо общо с тази партия. Аз не се срамувам за своето участие в "Има такъв народ". Това не ми прави добро впечатление", каза тя.

По думите ѝ чрез този политически проект бившите ѝ колеги ще разберат "колко е трудно да носиш отговорността за решенията, които се взимат". Не съм канена да се включа и нямам информация и други хора, които са били в "Има такъв народ", да са част от този проект.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase