Снимка: БГНЕС

Напрежението в БСП се е събирало с години, Конгресът го отпуши и мисля, че нещата ще тръгнат в друга посока. Имаше грозна сцена, предизвикана от т.нар. вътрешна опозиция. В залата имахме представители от 50 посолства и медии. Ако си заинтерсован за обществото. не може да инициираш такива сценки. В БСП различното мнение е позволено и се чува, но всичко има някакви граници.

Още по темата
Това заяви за Нова Нюз Христо Проданов от БСП.

По думите му част от хората, недопуснати вътре, не са били гости или делегати. "Как може хора, които твърдят, че не са допуснати, да се качат на сцената и да говорят? Всеки един от делегатите и гостите имат възможност да изкажат позицията си.  Не се чуха важните неща, приети на Конгреса - нова програма, нов устав. Протегнатата ръка на Конгреса е към всеки, но когато почнеш да саботираш работата на Конгреса, нещата се променят", обясни той.

Според него около 20 човека не се регистрирали, за да саботират да не се проведе заседанието. "Всяко търпение се изчерпва. Такива сценки не може да се спретнат от хора, които истински милеят за БСП. Oсновните причини БСП да не получава добри резултати, са именно такива случки като на Конгреса. Такива хора работят срещу партията на изборите", смята Проданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase