Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Продължаваме промяната" (ПП) и "Демократична България" (ДБ) ще внесат в Централната избирателна комисия (ЦИК) документи за съвместно участие в предстоящия парламентарен вот.

Вчера лидерите на партиите в коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ подписаха официално споразумение с 13 приоритета за съвместното явяване на парламентарните избори на 2 април.

Днес новата предизборна коалиция ще внесе в ЦИК над 10 хил. подписа, събрани за последните 48 часа, съобщи за БНР Настимир Ананиев. По думите му обединението е отворено и за други регионални и неправителствени организации.

"Коалицията между "Продължаваме промяната" и "Демократична България" ще бъде една платформа за всички български граждани, които са с кауза, за всички хора, които са се борили самички. Ние сега искаме да бъдем една платформа за тях. Нашият фокус е развитие на конкурентна и иновативна икономика, осигуряване на висок стандарт на живот, намаляване на социалните неравенства и, разбира се, едно истинско, а не на думи, върховенство на закона", обясни Ананиев.

Очаква се по-късно документи за участие във вота да внесе и "Български възход".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase