Снимка: БГНЕС
fallback

Дали ще ходим днес в Скопие ще решим в зависимост от обстановката по границата, каза евродепутатът и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Той е в Благоевград, където участва в официалното честване на 151-ата годишнина от рождението на Гоце Делчев.

Джамбазки коментира, че "това, което се случва на граничните пунктове, е абсолютен позор", като уточни, че български граждани биват бавени на граничен пункт между България и Република Северна Македония (РСМ). Ако тези провокации продължават, бавят хората, е абсолютно обидно пред паметта на Гоце Делчев да се участва в такъв „цирк“ и да висиш по границата като част от антибългарска кампания, добави той.

"Те започнаха да си правят каквото си искат – и президент, и министър-председател, и стари комунистически номенклатури, и техните синове продължават да нагнетяват антибългарска омраза, което виждате как резонира – палене на български клуб, нападения с оръжие срещу друг клуб", каза още той.

Гоце Делчев може и трябва да бъде честван от всеки един българин, не само на 4 февруари, заяви евродепутатът.

Той коментира още, че посегателствата срещу български културни клубове в РСМ не са свързани с личностите, на които са наречени, а с това, че са български./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

Георги

преди 1 година

През 1978 година България е с огромна територия,но благодарение на англичаните и Берлинския конгрес ни вземат две-трети.Голяма част от българите остават под робство,включително и територията на Македония.Въпреки активната четническа дейност на тогавашното чисто българско население, официалната българска власт не помага на тези райони.Нещо повече,от страх пред Турция ги оставя.Илинден 1903 е потопен в кръв.После Георги Димитров ги прави Балканска федерация.Всеки четвърти българин има роднини там.

59

тъжно е в България

преди 1 година

Щом такива индивиди , като този имат глас в обществото..........Само си помислете.....управляват ни хора като: Тиквата, Хидроинженер, Импексова,Копейкин, каракачанка и джамбазка.......е затова сем на последно място по всички показатели.........защото и сега на изборите, пак няма да отидем да гласуваме...а техните хартийки вече са раздадени...

58

Анонимен

преди 1 година

Къде го Киро пр.остея да обясни колко големи приятели са с оня плешо и как бил оправил отношенията ни с маседоните

fallback