Снимка: БГНЕС

Това, което се случи, беше "много искахме, но нямахме желание". Така шефът на парламентарната група на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров коментира пред bTV  механизма за контрол на главния прокурор, който не беше приет от депутатите. Той напомни, че промените са част от пакета по Плана за възстановяване и устойчивост.

Гюров обясни, че има парламентарна техника, която позволявала законът да мине за 36 часа. НА ГЕРБ, БСП и ДПС им се приспа, когато залезе Слънцето, но приеха промените в Изборния кодекс на заседание през нощта, посочи още шефът на депутатите на "Продължаваме промяната".

Служебният кабинет трябвало да получи ниска оценка. Задачата му била да подготви честни избори. Вместо това правели внушения за решенията на редовния кабинет на Кирил Петков. Връщали и назад мерки. Така например не внесли 70 лева такса и така върнали частната фирма на т. нар. "Златен гьол". Според Гюров в новия служебен кабинет енергийният министър Росен Христов трябвало да бъде сменен.

Той посочи, че още няма име за бъдещата коалиция между ПП и "Демократична България". Не говорили за места в листи, а за каузи. Той не изключи и възможността Лена Бориславова отново да е кандидат за депутат.

Коментари Напиши коментар

37

Анонимен

преди 1 месец

Устремена хиена

36

ПП са ВСЕЯДНИ...

преди 1 месец

ПП ИЗЯДОХА ДБ... ПП ИЗЯДОХА ЯДЕ ИТН.... ПП ИЗЯДОХА Е БСП...ПП ИЗЯДОХА НАШИТЕ ПАРИ............ НЕ Е ЛИ АБСОЛЮТНО ВЯРНО..??.............БЕЛИТЕ ЯКИЧКИ С ЧЕРНИТЕ ДУШИЧКИ......

35

Анонимен

преди 1 месец

Лена не си свърши работата. Не показа списъка на четирихилядните журналисти, въпреки че за 5-6 имена се сещат всички.