Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Служебното правителство се събра на последното си заседание, преди да бъде разпуснато с указ на президента.

"Благодаря ви, че преди 6 месеца проявихте смелост, а може би и доза безразсъдство, като се съгласихте да сте министри и да се откажете от правото си на лично спокойствие. Въпреки нападките, провокациите и проблемите, показахте нерви и характер в битките, които водихме, за да върнем държавата на хората. Защото държавата принадлежи на хората, а най-добре управлява този, който е готов да се раздели с властта си във всеки миг. Държавата не е за частно ползване, а на хората. Във всичките си действия се ръководехме от конституцията, законите и интересите на българските граждани", заяви Донев в началото на последното заседание на оглавявания от него служебен кабинет, цитиран от БНТ.

Предстои Министерски съвет да бъде разпуснат с указ на президента Румен Радев и след това да бъде назначен нов. Засега е ясно, че служебният министър-председател Гълъб Донев отново ще бъде начело на новото служебно правителство.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Реалист

преди 1 година

БНТ е на народа,на данъкоплатците а не е за частно ползване.Орлине,Горанов,ти си естраден,оперетен и оперен певец.Твоите колеги тичат по участие,засмукват цигарения въздух от заведенията,а ти се скатаваш при майката тв,като са те цанили за "водещ" на едно кухо и на никому ненужно предаване "Последният печели".Прекрасно знаем кой печели.Грехота е пред твоите колеги, да се имаш за нещо по вече от тях.

23

анонимен

преди 1 година

И така, вече няма да гласувам! В края на трудовия си стаж съм, за всичките тези години не получих нищо от държавата! Като се почне от ергенският данък, който ми удържаха няколко год. през соца, преминах без детски надбавки, защото брутна ми заплата превишаваше прага, а нетната беше под него, нямаше безплатни лекарства за деца, увеличиха пенсионната ми възраст със 7 год. и сега се очаква да взема пенсия около минималната, защото в последните години съм на МРЗ! Изтрийте ме от списъците!

22

анонимен

преди 1 година

Държавата не е на хората, тя е на вас управляващите и на бизнеса! Всички вие: президент, правителство и НС извършвате геноцид върху българския народ! За олигархията държавни помощи, а за работещите бедни няма пари за увеличение на мизерните заплати! Срам сте Донев, срам сте Радев, срам сте "народни избраници"!

fallback