Снимка: БГНЕС

"На ПП им е важна съдебната система, затова Петков и Василев цял ден ги нямаше в зала", заяви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев пред NOVA.

Вчера в парламента малко след започването на дебата по Наказателно-процесуалния кодекс депутатите си дадоха дълга почивка, след която нямаше кворум.

"По време на заседанието "Промяната" направиха комисия по електронното управление. И половината депутати на ПП и ДБ, които уж много искат съдебна реформа, не бяха в зала вчера. Ние не се регистрирахме, за да се види кой го няма", каза Добрев.

"Как не им стигнаха 2 години, с всякакъв формат на мнозинства да си приемат каквато си поискат съдебна реформа", продължи Добрев. "Те се правят на много ентусиазирани, внасят много законопроекти - в правна комисия са внесени 68 законопроекта, свързани със съдебната реформа", каза Добрев.

Според него до края на 48-ото НС е невъзможно да се приеме съдебната реформа.

 

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 1 месец

Ами като нямаш мнозинство, т.е. по-голямата част от депутати да знаят, че при съдебна реформа влизат в пандиза, няма как да гласуват. При качествена съдебна реформа, ГЕРБ, ДПС, БСП отиват на топло.

18

Анонимен

преди 1 месец

Айде стига нападахте Добрев, нали тая Про/Подмяна дойде за добро, щото предишните не били. Е, и? Нещо добро да стана? Слави не им е виновен, сами се свалиха, защото нито знаеха за какво са там, нито какво да правят. Точно аматьори в политиката. Полза от такива никаква, само куп каши забъркани.

17

Анализатор

преди 1 месец

Делян Добрев: Живея под наем в имот на майка ми срещу 1200 лв. на месец-до къде стигнаха ГЕРБАДЖИЙТЕ-да им плащат от Парламента пари за това че е при майка си на квартира.