Снимка: БГНЕС
fallback

От следващата учебна година всички ученици от 1 до 12 клас ще имат безплатни учебници. Това решиха депутатите като приеха на второ четене промени в Закона за предучилищното и училищното образование.

Искането държавата да осигури учебници за всички е на БСП.

До момента само учениците до 8 клас не плащат да учебниците си. От 8 до 12 клас грижата децата да имат учебници се пада на родителите им.

От следващата учебна година обаче и те ще получават безвъзмездно учебниците си.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова благодари на депутатите, които подкрепиха предложението на левицата.

"Това е дългогодишна битка за българските деца. Благодаря ви особено след острите реплики и обиди, които си разменихме сутринта. Оказа се, че можем", каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

79

Анонимен

преди 1 година

До вскчите, ревяюи за безплатнте учебници - а вие знаете ли, че бщджета за ученик е по 2100 лева. Щоооо не накараме учениците да си плащат,а?

78

Анонимен

преди 1 година

Половината тука уйнахте, че ще радават безпланти учебници и ще отделят още няколко милиона в бюджета, ама не одите да питате, как пред общините иа коли за по 150 000 лева.

77

Анонимен

преди 1 година

"Като знам нашите IT, колко време им трябваше за осигуряване на електрическото управление" - Не съм сигурен, какво точно е "електрическо управление" и ми се чине, че е по-скоро нещо за инженерите, отколкто за програмиситет, но нкой не ми е възлагал такива задачи, така че че не очаквай, да стане скоро.

fallback