Снимка: БГНЕС
fallback

Крайно време е институциите в Република Северна Македония да противодействат ефективно на насилието и на словесните прояви на омраза срещу българите. Това заяви президентът Румен Радев в телефонен разговор с комисаря по политиката на разширяване и съседство на Европейския съюз Оливер Вархей, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Държавният глава подчерта, че зачестилите случаи на агресия срещу българите в югозападната ни съседка изискват категоричен институционален отговор. Опитите за омаловажаването им и тяхното третиране единствено като криминални случаи не е в интерес на двустранните отношение и европейската перспектива на РСМ. Бездействието и липсата на наказания стимулират престъпленията от омраза.

Президентът призова Европейският съюз да гарантира спазването на правата и сигурността на българите в РСМ със същата енергия, с която настояваше за ускоряване на нейната европейска интеграция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Анонимен

преди 1 година

Става както украйна- русия, и всичко трябва да се опитва, това македония не е държава а необуздан фашизъм и ще ни докара войната

55

Анонимен

преди 1 година

До Булекзит Защо даваш мнение за неща,които не ти са ясни,да те пита човек!?За да осигуриш златно покритие на лева са нужни минимум 2,000 тона злато!А за осигуровка още толкова!И от къде ще го вземеш!?Не случайно хората са го махнали,защото спира развитието на икономиката!

54

Анонимен

преди 1 година

Макетата в СССР ще влизат май..

fallback