Точно в 11:30 започнаха по същество дебатите свързани с първо четене на Закона за съдебната власт, съобщи Bulgaria ON AIR.

"Вие наистина ли смятате, че това ще бъде работещият механизъм? Смятате ли, че човекът, който е назначен от главния прокурор, който е негов заместник и негова дясна ръка, е човекът, който може да го разследва?", попита Искрен Митев от "Продължаваме промяната".

"Министерството на правосъдието предлага разместване на функции между два органа, единият от които конституционен, и конституционният орган казва, че не желае, защото е противоконституционно.

Още по темата
Министерството на правосъдието казва: "Не, вие пък ще го приемете, защото ние така сме решили, освен това сме го вкарали в ПВУ, вече сме го обещали и ако трябва да нарушим Конституцията, ще я нарушим", смята Радомир Чолаков от ГЕРБ.

"Главният прокурор да има само възможност да прави методически указания за общото прилагане на закона, но не и да прави надзор за законност. И другият текст, който трябва да бъде приет, е главният прокурор да бъде изваден от ВСС", каза Хамид Хамид от ДПС.

"Аз пък ви казвам, че си струва цялото усилие да започнем от необходимостта да гарантираме независимостта на съда, г-н Чолаков, и всички останали структурни решения, които взимаме, да бъдат подчинени именно на тази висша ценност", заяви Христо Иванов от ДБ.

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 1 месец

ЕДИНСТВОТО НА ПРОТИВОРЕЧИЯТА,ХА СЕГА ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ КАЖЕТЕ МИ В КАКВО СЕ ЗАКЛЮЧАВА ЕДИНСТВОТО НА ПРОТИВОРЕЧИЯТА. ВЕРНИЯТ ОТГОВОР Е ВИНАГИ C!! A) СЪБРАНИ СА НА ЕДНО МЯСТО; B) ПРИВЛИЧАТ СЕ ЕЛЕКТРОМАГНИТНО C)ИМАТ ОБЩА МАЙКА КЪРМИЛНИЦА D) ПРИВЛИЧАТ СЕ ГРАВИТАЦИОННО. ПОЗНАЙТЕ И СТАНЕТЕ МИЛИОНЕРИ...

6

Анонимен

преди 1 месец

За ПП ще гласуват само роднините на роднините, от сваленото правителство на Киро просто и купените надухани с бело на Ицо Хазарта Средния пръст в НС.

5

Анонимен

преди 1 месец

След изборите всичко ще си дойде на мястото, ще се изчистим в парламента от плявата ПП. Децата на комунистите изгонени от запад, се налапаха пребогато на държавната софра. Никога повече ПП.