Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

„Едно от големите постижения на това правителство беше въвеждането в експлоатация на интерконектора. Когато започнахме работа, намерихме незавършен строеж и демотивиран строител. Това беше надпревара с времето. Това беше най-сладкото, което сме направили. Постигна се България да има газ на различни цени”. Това заяви регионалният министър Иван Шишков пред Нова телевизия.

Относно пътищата, Шишков каза, че за да бъде спряно незаконното строителство, възлагано от държавата, той е предложил Изменение в закона за устройството на територията. Шишков обясни, че това не означава амнистия.
„Това означава, че ще има законен механизъм да бъде проверено. И това, което съответства на нормата, да може да го ползваме спокойно”, заяви Иван Шишков. 

Той обаче смята, че бившите управляващи не искат това предложение дори да бъде разгледано.

„Няма проблем да проверим участък. Специално за 4 и 5 ЛОТ на „Хемус” сме направили актове и протоколи, знаем незаконното строителство, което е извършено. Но за да продължим процедурата ни трябва законов механизъм”, каза Шишков.

„Започваме да правим актове за незаконно строителство и ще глобяваме строителите. Другият парадокс е, че трябва държавата да глоби сама себе си”, каза Шишков.

„Когато бях зам.-министър в предишния кабинет, открих свлачище малко преди Благоевград. То беше спряло строителството на магистрала „Струма“. Вече имаме проект за укрепване на свлачището. Най-вероятно до дни ще го одобря и ще започне укрепването. Това ще даде възможност, най-вероятно до 3 месеца, единият тунел да бъде пуснат в експлоатация”, каза Шишков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 1 година

"Постигна се България да има газ на различни цени БЕЗСРАМИЕ!!!!!!! НА КАКВИ ЦЕНИ ИМАМЕ ГАЗ ИЗОБЩО НЕ ГО ГРЕЕ НАРОДА,ЗАЩОТО ВСИЧКИ,ДОРИ И НАЙ-НИСКАТА ВИ ЦЕНА Е В П Ъ Т И ПО-ВИСОКА И НЕ МОЖЕМ ВЕЧЕ ДА СИ ПОЗВОЛИМ ДА ПОЛЗВАМЕ ГАЗ!НО,ВСЕ ПАК ЗА КОНЕКТОРА ТРЯБВА ДА БЛАГОДАРИМ НА БОЙКО БОРИСОВ!!!!

17

Анонимен

преди 1 година

Добре, че беше ГЕРБ да ви го планира и построи. Нито ПП нито сегашните Радевисти имат заслуги.

16

Анонимен

преди 1 година

Просто по времето на служебния кабинет са случи, иначе заслугата е на ПП. Пак с чужда пита, помен правете.

fallback