Снимка: БГНЕС
fallback

Щом има решение на НС против изпращането на оръжия за Украйна, то трябва стриктно да се изпълнява. И да не се правят неща, които излизат извън неговите рамки - тайно или явно.

Това каза служебният външен министър Николай Милков пред bTV.

Така или иначе отношенията ни с Русия са на най-ниското си възможно ниво. Ние практически сътрудничество нямаме. Извършват се определени консулски дейности.

Лимитите са 23 дипломати и 25 технически служители реципрочно и в двете страни. В момента в Русия има не повече от 10-12 българи в посолствата и консулствата. Руските дипломати у нас са на ръба на обявения лимит, но техническите им служители са по-малко, допълни Милков.

"Неприятелска страна" на Русия означава, че в съответствие с външнополитическите доктрини на РФ се предвижда и определен вид планиране на външно политическите им действия, както и военното им планиране. Слава Богу на този етап всичко остава в сферата на доктрините, добави външният министър.

Ние сме силно разтревожени от това, което се случва в Украйна, от извършването на удари над мирно население и цивилна инфраструктура, допълни Милков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 1 година

Спокойно. Ще се оправят нещата. Разумните хора знаят, че сега Русия не е онази Русия от носталгичните спомени, а е фашистка Русия. Точно както сега Германия няма общо с тогавашната нацистка Германия.

27

Анонимен

преди 1 година

Още по добре, ако може да си приберат и гнусните агенти и саботьори

26

Анонимен

преди 1 година

Или за руснаците ще работим или за американците, накрая на деня все ще сме зависими от някого

fallback