Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В спор и лични обиди влязоха депутата от "Възраждане" Цончо Ганев и народните представители от левицата.

Ганев отсече, че преди НС да вземе решението си за отпускане на военна помощ за Украйна, се е продавало оръжие, което отивало в Украйна, а сега държавата го подарява и социалистите знаели за това.

"Вие сте безродници", обърна се той към депутатите от левицата.

"Седнете до Явор Божанков, защото вие сте достойни негови съпартийници, същите безразборници", скочи той.

Пръв му отговори Георги Свиленски от БСП. "Стенографките се чудят как да напишат думата "безразборници", откъде я измислихте тази дума", коментира той и призова председателстващият заседанието Росен Желязков да наложи наказание на Цончо Ганев.

"10 минути говориш глупости, замълчете и надейте да уронвате авторитета на парламента", обърна се към Ганев Свиленски.

"Не само че сме петък 13-ти, ами сме в ретрограден Меркурий и заседанието ще бъде посветено на това", предупреди Желязков.

Борислав Гуцанов каза на Ганев: "Твърде малък сте, за да давате оценка на БСП, защото тя е над 100- годишна партия. Не Ви прави чест да суфлирате от място и достатъчно глупости казахте от трибуната".

"И ако става дума за оръжие, ако Вие искате да се закрие военно-промишления комплекс, станете и го кажете. Факт е, че България не е изнасяла оръжие за Украйна преди да се време решението на НС", каза Гуцанов.

Иван Ченчев от БСП призова Цончо Ганев да се извини или Желязков да го накаже.

"Аз го призовавам да си подаде оставката като заместник-председател на НС. Нали гледате хората в очите, нали сте мъж,  г-н председател, ако допускате това, пак ще се леят оттук глупостите на Ганев. Не виждам как ще се допринесе за добрия тон, когато се обижда цяла парламентарна група. БСП е на 130 години и ще има още 130, а вие на следващите избори ще достигнете своя пик, след което ще тръгнете стремително надолу", обърна се той към „Възраждане“.

"Да си пожелаем да празнуваме на един юбилей следващата 130-годишните на БСП, да сме живи и здрави", обобщи Желязков. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase