Снимка: БГНЕС

 "Лукойл" ще получи 450 млн. компенсации за 2023 г. Те имат ли нужда от тях? Говори се, че дори надписват цените. Всички свръхприходи трябва да бъдат преразпределени към малък и среден бизнес и домакинствата, за които може да има енергийни ваучери или директна компенсация. Всяко домакинство може да получи по 1000 лева, някои дори повече, ако се въведат и допълнителни критерии.

Още по темата
 Това каза за Нова Нюз Георги Самандов от "Български възход".

По думите му през последната 1 година са се излели компенсации без никакъв видим ефект. "30 компании в страната са получили 3 млрд. от общо 10. При правилно изземване на свръхпечалбите, в хазната ще влязат допълнителни 3 млрд. лева. Шенген, Еврозона са сред приоритетите на България", заяви той.

Според него всички формации в парламента трябва да бъдат готови за третия мандат, както е и "Български възход". "Ще говорим с всички при ясни правила и политики. Ще започнем по обратен ред на големина на групите - първо ДБ, БСП и така до ГЕРБ. На първо място е важно да  дадем икономическа стабилност на страната", коментира Самандов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase