Снимка: БГНЕС
fallback

Вторият мандат беше огледален на първия. Виждаме стратегии как да прехвърлят вината за евентуални избори на друг. ДБ е по-малката партия, но има баланс на силите с ПП. Ясно е, че ГЕРБ има интерес да раздели тези две партии. В този парламент още има възможности за съставяне на правителство и те са най-вече около Стефан Янев. БСП, ГЕРБ и ДПС могат да го подкрепят на теория.

Oще по темата
Това каза политологът доц. Даниел Смилов за Нова Нюз.

Според него в някакъв смисъл беше ясно, че няма да успее втория мандат.

"Новата година започва, както завърши старата. ПП имаха качествен кандидат за премиер, диалогичен човек, но нямат мнозинство. Едно правителство на малцинство на ДБ и ПП и алтернативно мнозинство, прави такъв ход много рисков. Тежестта е върху ГЕРБ, не могат да позволят служебно правителство на Радев да ръководи чак до местните избори. Ако твърдо не искат вариант с БВ, БСП и ДПС, трябва да подкрепят ДБ. Ако президентът даде мандат на БСП, ще се види, че им дава възможност за предизборна кампания, но те имат най-малък шанс за съставяне на правителство", коментира той.

По думите му ако ДБ получи третия мандат вероятно ще се повтори сценарият от втория, защото те първо ще се координират с ПП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 1 година

А, няма нужда. По този начин Радев пак ще ни " оправя", но с редовно, а не със служебно правителства. Не, стига вече " промени", инфлация, кражби и измами за милиарди, теглене на милиарди и изчезване на същите за броени дни. Стига геноцид над българите и унищожение на България. Избори и импийчмант!

21

Българин

преди 1 година

Този нали беше два пъти служебен премиер. Сигурно и той иска да се кандидатира за книгата с рекордите на Гинес. Като Бойко Борисов. Но ще са в различни раздели. Единият като три пъти подавал оставките си, а другият, като три пъти кандидат за служебен министър председател.

20

Анонимен

преди 1 година

По-добре Янев отколкото Дай България...

fallback