"Народното събрание е една говорилня. Понякога си изпускат нервите и панаирът е доста голям. Не е добре това да се демонстрира пред обществото. Начинът, по който трябва да се отстояват позициите, е малко различен. Един политик трябва да бъде с ясна позиция и категорично говорене. Обществото го научихме да му е много хубаво, когато изпростеем", заяви председателят на Народното събрание Вежди Рашидов в Bulgaria ON AIR.

"Всеки парламент е това, което хората избират. Той е и това, което негласувайки, те правят възможно да има.

Още по темата
Затова обществото също носи отговорност. Българите не четем програми", отбеляза Рашидов пред Bulgaria ON AIR.

"Този парламент трудно щеше да излъчи председател, но има законопроекти, които трябва да влязат и да ни дадат шанс скоро да бъдем в Шенген. Ако изравним стандартна с Европа, поне малко ще сме направили крачка към Европа. Бях се отказал, но хората видяха на председателски съвет, че са в безизходица. Тогава им казах, че ако ми гарантират мнозинство, бих приел в името на българите", каза още Вежди Рашидов.

Все едно е на кого президентът Радев ще връчи третия мандат за съставяне на правителство, смята Рашидов. И допълни: Защо да не е на ДПС? ДПС е законна българска партия. Хора от етнос. Чакайте, и аз съм от етнос. Какво ми е по-лошо от всеки друг в тази държава. Мой личен избор е на кого ще се моля.  Те са изключително подготвени, защото се понаучиха в годините", коментира Рашидов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase