Снимка: БГНЕС
fallback

Вицепрезидентът Илияна Йотова е била изненадата, че в НС не е имало дискусия по предложената от ПП декларация, преди да бъде отхвърлена.  

„Това е грешка, защото в тези четири рамкови приоритета имаше много неща, за които беше важно да чуем какви са позициите на различните парламентарни групи.

Oще по темата
В мен остана впечатлението, че има договорка да няма такава дискусия”, каза Йотова пред Нова Нюз.

„Необяснимо за мен е как парламентарната група, която е излъчила кандидат за министър-председател, която инициира и предлага тази декларация, не е осигурила всички свои народни представители в зала. Как да си го обясним това?  Защото не са заинтересовани, не приемат текста или предварително е решено, че декларацията е направена така, че да не успее и да не бъде гласувана с мнозинство? Това води до извода, че ПП не искат правителство в това НС и се готвят за избори”, коментира Йотова.

Запитана дали ПП са в изолация, Йотова каза: „Те са в изолация след изборите и това е видно с просто око. Горе-долу същото важи и за първата политическа сила. Когато беше предложен кабинетът на Габровски, като че ли имаше повече очаквания, че това правителство може да бъде гласувано. Сега нямаше такава илюзия”, коментира вицепрезидентът.

Тя е категорична, че е по-добре да има редовен кабинет.

„България има нужда от стабилно мнозинство и правителство, за да се решат изключително важни въпроси”, повтори вицепрезидентът. Тя не каза на кого ще бъде даден третият мандат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

Анонимен

преди 1 година

Тази нагла клатикурца си позволява да говори за стабилно правителство, след като заедно с Фигурантов оглави платения от обвиняемите олигарси протест на шепа мръшляци, през 2020 г. Реално тя и Фигурантов ни натресоха Киро лъжата, Кокоро измамата и т.н. крадливи мошеници, които счупиха България, съсипаха българите, изтеглиха и откраднаха дългове за милиарди...и закриха спец. съдилищата за да отърват обвиняемите олигарси, и руски агенти в Президентството, от съд, затвор и конфискация. ***.

59

Анонимен

преди 1 година

До християнин казва се крилата на ДС-БКП.

58

християнин

преди 1 година

Проклятието на Балгария се нарича ГЕРБ и ДПС.Две бандитски организации,които десетки години крадат от народната пара.Народе,народе-е-е,и това ли трябва да понесеш?!

fallback