Снимка: БГНЕС

Вълна от възмущение предизвика песен, публикувана от Слави Трифонов, в която се пее за говорителката на кабинета Петков - Лена Бориславова.

Там тя е наричана  "уморена кака Лена, гладна хиена", както и куп други обиди, докато в клипа се нижат кадри, които проследяват политическия живот на кабинета Петков.

"Скъпи шарлатани, не забравяйте, че в живота освен лъжи за "Капитан Андреево" и за мафиоти, има и хумор. Нека се посмеем заедно", написа Трифонов към клипа.

От "Продължаваме промяната" обаче не закъсняха с отговор и заявиха, че партията ще подкрепи Лена Бориславова във всички правни мерки, които ще предприеме.

"Към списъка от ответници в съда току-що се присъедини и група неосъществени сценаристи. Зад тях се крие проваленият политически шоумен, който се чувства най-голям мъж, когато удари жена, която го превъзхожда във всяко отношение", написаха от ПП на страницата си във Facebook.

"Лена беше цел на много атаки и фалшиви новини през последната година. В България умните жени плашат - най-вече small-dick-energy-мъже, но и не само!  Поредна грозна атака от гологлавия “шоумен” и  придворните му сценаристи излезе днес! Когато всичко ти е малко, мозъка също - друго не очаквайте!", написа в профила си Настимир Ананиев и продължи: "Целта е да се откажат младите и можещите да се занимават с политика!  Аз подкрепям Лена, трябва и Вие да я подкрепите! Млада, образована, кадърна жена, която вместо да прави кариера се включи в българския политически живот, за да могат повече българи да живеят нормално - статутквото и Булгар Булгар не може да приемат това!  Срещу мен също тече клеветническа кампания с лъжи и фалшиви новини и напълно я разбирам!
Разбирам, че системата като не може да те държи с компромат или папка се опитва да ти съсипе имиджа и доверието в теб! Не трябва да го позволяваме!"

Андрей Гюров също застана зад колежката си от ПП: За пореден път ставаме свидетели на грозна провокация от хора, които не успяха да се реализират и целят да откажат младите от политиката, потъпквайки една силна жена. Това демонстрира много по-дълбок проблем в нашето общество и разбиранията за мястото на жените в него."

"Лена Бориславова е борбена, интелигентна, можеща и всеотдайна. Тя избра да пожертва личното си време и кариерата си, за да се бори за една по-добра България. Тя е пример за жена, която не се страхува да застане на първа линия на политическата сцена и нито за миг не спря да отстоява позицията си!", написа той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase