Снимка: Instagram

Преди дни режисьорът Максим Генчев обяви, че дъщерята на президента Румен Радев - Дарина, ще играе в следващия му филм. 

Генчев ще екранизира повестта "Иван Александър" по която Иван Вазов създава пиесата "Към пропаст". Лентата вече е спечелила субсидия за кинопроизводство от БНТ, а в нея Дарина Радева ще играе еврейката Сара, в която царят се влюбва и заради която изоставя жена си Теодора.

Още по темата
Участието на президентската дъщеря обаче се превърна и в политически въпрос. Вчера, на среща с директора на БНТ Емил Кошлуков, лидерът на БСП Корнелия Нинова го помоли да обясни какво е участието на БНТ във филма "Ботев", както, както и в следващата лента на Генчев.

Кошлуков отговори, че филмите в БНТ се финансират по силата на чл. 6 на Закона за филмовата индустрия, който гласи, че трябва да се насърчават българските автори, и на чл. 19, който казва, че трябва да се насърчават чуждите филмови продуценти.

Днес президентът Румен Радев също коментира темата. На брифинг пред медиите той заяви, че е говорил с дъщеря си и тя няма договор за участие във филм на БНТ.

"По отношение на тази раздухвана истерия говорих с нея. От нейна страна няма поет ангажимент, няма договор за участие във филм. Но аз се радвам, че моите деца избраха да останат, да учат и да се реализират в България. Въпреки българските политически нрави, които непрекъснато ги подлагат на някакви изпитания", заяви той след освещаването на бойните знамена на Богоявление. И добави, че се надява това да не пречупи мечтите им и вярата в България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase