Снимка: БГНЕС

"Не искам да говорим за трети мандат, преди да са ичерпани всички опити с втория. Тази декларация беше един опит за ПП да се потърси по-широка подкрепа". Ще обявя решението си за третия мандат, ако се стигне до такъв, в срок. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти.

"По-важното за мен е, че парламентът явно се дави все повече в скандали и предизборно говорене", коментира той, след като стана ясно, че депутатите са отхвърлили декларацията на "Продължаваме промяната" с управленски приоритети.

Още по темата
Президентът участва в ритуала по водосвет на бойните знамена и знамената светини на Българската армия на пл. "Свети Александър Невски". Държавният глава прие почетния строй на представителните части на Българската армия и ще положи венец пред паметника на Незнайния воин.

"Надявам се, че ще се прояви разум да има една систематичност и дългосрочна стратегия за развитие на въоръжените сили. Най-важният елемент в националната сигуност са хората - нека не го забравяме", подчерта президентът.

По думите му бойната ни авиация е "под санитарния минимум" и докато окомплектоваме цяла бойна ескадрила, ще минат много години.

На ритуала в София присъстваха също министърът на отбраната Димитър Стоянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, висши военни, народни представители, представители на местната власт, на военнопатриотичните съюзи, общественици, граждани.

Богоявленският водосвет бе отслужен от Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний в съслужение със свещеници от Българската православна църква.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase