Снимка: БГНЕС
fallback

България ще продължи закрилата за украинските бежанци, като в тази насока не само правителството, но и сформираният Национален оперативен щаб, който оглавявам и към който има три работни групи, следи процесите и тенденциите в рамките на ЕС. Ние ще се съобразим с добрите практики и стандарти в Съюза и ще ги приложим.

Това заяви Иван Демерджиев, служебен заместник министър-председател по обществения ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи от парламентарната трибуна в отговор на въпрос на Кремена Кунева от "Демократична България", предаде репортер на БГНЕС.

Демерджиев подчерта, че има три работни групи към Националния оперативен щаб, чиято "основна задача е да обезпечи интеграция на тези от бежанците, които продължителен период от време остават в страната - за тях да се намери работа, да се намери подходящо образование, да се осигурят здравни и всички други грижи, които се полагат на този тип хора", отбеляза той. По думите му се полагат усилия да разграничат бежанците от украинските туристи. "Когато сме идентифицирали хората в нужда, истинските хора, нуждаещи се от помощ, сме насочили усилия да им обезпечим всичко необходимо", категоричен бе Демерджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Алоо

преди 1 година

Нашите самотни майки по селата живеят в страх,самотни,без осветление а тия голяма грижа, хотел,храна,отопление,развлечение и на гърба на нашите родители.да си отиват там от където са дошли.тия удобства защо не ги ползват нашите родители.

11

Анонимен

преди 1 година

"Демерджиев: Ще продължим със закрилата за украинските бежанци"... А закрилата на нормалните български граждани кога, май никога нали? Хората след наводненията живеят по фургончета, милите ви украинци по петзвездните хотели на пълен пансион.

10

Анонимен

преди 1 година

Всички украинци е нужно да напуснат България ,държавата няма пари за чужди граждани ,виждате че всяко втори украинец кара скъпа кола мищоиъо много българите не могат да,си позволят

fallback