Сблъсък в НС за въглищните централи беляза днешния парламентарен ден. Какво съдържа докладът на временната комисия GemCorp?

"Беше градивен разговор. Исках да докажа, че лъжата е лъжа. Исках да покажа на колегите, че те са поели ясен ангажимент, с който обезглавяват не само българската енергетика, но цялата държава. Направено от тях се равнява на Ковид кризата и икономическата криза през 2007 година, но по две", заяви депутатът от ГЕРБ Жечо Станков в ефира на "Денят ON AIR".

Още по темата
Според него въглищните централи са важни както за енергийната сигурност, така и за хората.

"30% от тока, който произвеждаме, се изнася - турци, гърци и румънци плащат на България, за да можем да върнем парите на бизнеса", посочи гостът.

В студиото на Bulgaria ON AIR Станков заяви, че Бойко Борисов е възложил да се внесе в НС решение, с което да се възложи на МС да стартира незабавно преговори за предоговаряне на поетите ангажименти.

Той информира, че е водил разговори с миньорите, имало е и среща. "Имахме покана от г-н Манолов и от г-н Димитров. Преди нова година се срещнахме с тях. В прав текст посочиха виновника - Асен Василев", заяви депутатът.

"Последното, което чух, е, че Европа по времето на ГЕРБ е приела законодателство за 55% намаляване на емисиите, а те били договорили 40%. 55% не е индивидуална цел на България", коментира той.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase