Снимка: БГНЕС
fallback

Според лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, вниманието трябва да е насочено към съставяне на правителство с третия мандат.

"Това, което трябва да ни ангажира е третият мандат и отговорността изисква да намерим решения за работещ кабинет с ясен хоризонт и задачи за изпълнение и няма да има оправдания за никого, ако се провалим с този опит", каза той в декларация от името на ПГ на ДПС.

По думите му изминалата година постави ребром въпросите за новия световен ред, наред с инфлацията и бедността донесе и новите неуспешни избори.

"Тежка политическа криза, насложена върху поредица от социални и икономически кризи, отказа от диалог, противопоставяне и омраза минират пътя на единственото нещо, от което България има нужда днес – стабилно правителство", коментира лидерът на ДПС.

Той припомни, че се провали първият мандат за съставяне на правителство.

Oще по темата
Според него престоящият втори мандат не дава по-големи шансове.

"Хората очаква от нас да решим проблемите, сега хората очакват основите теми от дневния ред на обществото да са основните теми на политиците. Хората ни дават ясен знак, че ни дават шанс да преодолеем политическата криза, която ни води към институционален срив. Недоверието на обществото в политиците и в НС по никакъв начин не може да се реши с предсрочни избори", отсече Карадайъ.

"През последните години изборите се печелят от месии и спасители, които създават образа на лошия в лицето на политически си опонент и държавата не може да се управлява по този модел. Проблемите на хората се увеличават и те виждат, че не става по-добре, защото тези политически сили са силни само в отрицанието и омразата, те нямат капацитета да управляват и решението е просто - трябва да са сме откровени с народа и да се научим да поставяме национални приоритетите", посочи той.

По думите му ДПС води открит диалог с избирателите, има ясна визия за развитието на страната и програма за изпълнение.

"Избори, без да сме показали на хората, че сме извлекли поуките от уроците, ще повторят за пореден път същия резултат от последните 2 години“, смята Карадайъ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 1 година

Търсят само келепир

16

Гунчо

преди 1 година

До Lina Много скоро къошето ще бъде запълнено.но от красивите и нежните!

15

Анонимен

преди 1 година

Карадъйъ, и ти се правиш на интересен... Подкрепете 2-рия мандат за да няма трети!

fallback