Снимка: БГНЕС
fallback

При едно лошо развитие на икономиката за следващата година може да отидем до абсолютно невиждан от 1996 г. бюджетен дефицит. Преведено - това означава, че България трябва да изтегли огромни заеми, по които само лихвите ще бъдат милиарди годишно. Това коментира пред NOVA депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев.

"Когато тази година имате вече 8-9% дефицит, не може следващата да кажете, че ще правим балансиран бюджет. Не става, чисто икономически. Може, в най-добрия случай, да отидем на 5-6% дефицит. Само че тогава вече влизаме в истинска дългова спирала, защото не можем да спрем да теглим заеми", поясни той.

По думите на Мирчев тези заеми ще са за най-различни разходи, които са включени в бюджета. "Съгласни сме, че минималната работна заплата трябва да се вдига с нивото на конкурентоспособност", добави депутатът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

69

Коко

преди 1 година

ДБ само плашат гаргите

68

Симо

преди 1 година

Тоя младеж не и у ред

67

Индианец

преди 1 година

мирчев с двата пръста чело отслабна но пак е *** като слонски г ъ з , очаква милиарден дефицит,но гласува три милиарда за чертежи, ицка изглежда като малък си падал по глава и затова си обида за средностатистическия интелект

fallback