Снимка: БГНЕС

Депутатите излязоха във ваканция, след като приеха на първо четене промени в Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност.

Срещу промените се обявиха само "Възраждане" и ДПС – от Възраждане заговориха за заплаха за националната сигурност заради отпадане на изискването кандидатстващите за работа чужденци да бъдат проверявани от ДАНС и МВР и подбиване на цената на труда на българските работници.

От ДПС видяха повторение на казуса на компрометираното инвестиционно гражданство и замяна на златните визи със златни трудови книжки.

А от "Продължаваме промяната" отговориха, че съпротивата срещу закона е съпротива срещу икономическия ни растеж, съобщи БНР.

Председателстващият парламента Росен Желязков (ГЕРБ-СДС) обяви, след последното гласуване по законопроекта, заседанието, седмичната програма и сесията за приключила и пожела на всички светли празници.

Миналата седмица депутатите решиха да съкратят ваканцията си по коледните и новогодишните празници от 24 декември 2022 г. до 2 януари 2023 г. включително.

Според парламентарния правилник Народното събрание (НС) е във ваканция от 22 декември до 10 януари включително.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase