Скандал се разрази в Народното събрание по време на гласуването на увеличението на минималната работна заплата.

По темата трябва да има сериозен разговор, за да бъдат постигнати желаните ефекти. С административни мерки никой не е забогатял. Не трябва да се бърза, а да има дебат по темата. Твърденията за намаляване на минималната работна заплата са спекулации - тя ще се увеличи, но въпросът е с колко. Това заяви депутатът от "Демократична България" Мартин Димитров в ефира на "Денят ON AIR".

По думите му партията ще направя всичко възможно, за да има правителство с втория мандат, защото България има нужда от редовен кабинет.

"Служебният кабинет не се справя с много неща. Колкото по-дълго управлява, толкова по-видими ще стават слабостите. Най-лошият вариант за България е служебният кабинет на Радев да продължи да управлява. С втория мандат се отдава добра възможност за съставяне на правителство и трябва да я използваме максимално", поясни той.

Пред Bulgaria ON AIR депутатът отбеляза, че все още не са водени разговори с "Продължаваме промяната" за състава на потенциалния им общ кабинет, а единствено за приоритетите си.

"От "Демократична България" не държим на ресори и ведомства. Държим единствено на програма и приоритети", подчерта гостът.

Димитров отбеляза, че е добре до местните избори да се създаде кабинет, който да свърши работа.

"Като гледам бюджета, съм все по-притеснен. Колегите гласуваха 7 диференцирани ставки. Това са минус 520 млн. лева за бюджета. За да може дефицитът в хазната да бъде в рамките на необходимия за еврозоната, е нужен редовен кабинет", констатира той.

Депутатът коментира и изказванията на депутата от ГЕРБ Делян Добрев, че "когато "Продължаваме промяната" се откажат да защитават руските интереси през "Лукойл", може да се помисли за подкрепа".

"Да го приемем за закачка - с чувство за хумор. По темата "Лукойл" свършихме много важна работа. Нашият законопроект мина - ако се налага, в целия сектор на нефта и нефтопродуктите, ще може да бъде назначен особен търговски управител. Ако има системно нарушение - ще има решения", припомни той.

Димитров обобщи, че България въвежда европейския регламент за изземване на свръхпечалбите в сектор енергетика, което касае и петрола, и електропроизводството.

"Докато нямаме ефективен регулатор - Комисия за защита на конкуренцията, другото е бягане по тъпа", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase