Снимка: БГНЕС

"Ако стигнем до предлагане на кабинет, това ще бъдат и експерти и политически лица, които познавате", обяви Даниел Лорер от "Продължаваме промяната" пред Нова телевизия.

Още по темата
"Акцентът в момента ще бъде да намерим съгласие по основните политики. Личният състав на кабинета ще бъде попълнен след това", посочи той, като уточни, че за момента намират съгласие само с "Демократична България".

"БСП предпочетоха да подкрепят връщането на хартиената бюлетина и хартиеното броене, което е проблем за демокрацията, поради което те все още не са поканени да бъдат партньор в това правителство", каза бившият министър в кабинета "Петков".

Според Лорер правителството "на г-н Габровски бе опит на ГЕРБ да изчистят своя политически имидж“. „Опитаха да създадат експертно правителство, но не им се получи. Зад образа на Габровски, който е специалист в своята област, се крият няколко много компрометирани лица, начело с предложението за министър на енергетиката", посочи Лорер.

"Акад. Денков е специалист в своята област, но той е и водеща личност на ПП", бе категоричен бе депутатът от ПП.

"Няма опасност от затваряне на "Лукойл". Винаги сме стояли твърдо зад Украйна и всички санкции за Русия ще бъдат подкрепени от нас", заяви още Лорер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase