Снимка: БГНЕС

Преди всичко съм благодарен. Това е за историята на България. Благодаря на Господа, че съм доживял този момент. Страшни емоции са. Какво ли не минава през мисълта ми в такива моменти.

Това емоционално каза пред журналисти Н.В. Симеон Сакскобургготски, който посрещна тленните останки на дядо си цар Фердинанд I в Двореца "Врана", предаде БГНЕС.

"Този акт показва, че уважаваме миналото си, признаваме го и го зачитаме. Мисля, че е много по-добре да е тук - в семейната крипта", добави Сакскобургготски.

Общ преглед

Той изрази дълбока надежда връщането на останките на цар Фердинанд да е символ на единение на българската нация. "Дай, Боже! Това е сигнал към нашето настояще, най-вече да гледаме към бъдещето. Ако нямаме представа за миналото, не можем да очакваме много за бъдещето", заяви Симеон Сакскобургготски.

Бившият български премиер и цар Симеон Сакскобургготски заяви, че приема идеята на БГНЕС в София да бъде кръстен булевард на името на Цар Фердинанд предвид заслугите на монарха за модернизацията и европеизацията на България и в частност на нейната столица.

Едни от най-красивите здания в София са построени по времето на неговото 31-годишно управление от 1887 – 1918 година.

Вижте в галерията кадри от днешната церемония по погребението на Фердинанд
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase