Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Според лидера на ДБ Христо Иванов на този етап разговор за друг кандидат за премиер с мандата на ПП не може да има, след като политическата сила е номинирала Николай Денков.

Oще по темата
"След като той формално бъде одобрен от ПП, ще видим как той си представя сглобяването на своя екип. Аз виждам в тази номинация важно политическо значение - търсене на диалогичност, на един малко по-различен формат на експертност. Той е човек с ясна политическа кауза – образованието и тя може да е кауза за дългосрочен политически курс на страната. На мен ми харесва, че колегите казват - понеже е трудно ние търсим най-голямото общо кратно", коментира Иванов.

"На мен ми е интересно сега как останалите партии ще кажат – не, не искаме академик. Той е човек с реален политически опит и не може да е част от тази култура на войната, която се наложи в българската политика", допълни той.

Според него едва ли сега се гледа на министерските постове като на нещо привлекателно.

"Ние ще водим разговор с Денков как той си представя неговия екип. Ако ние сключим споразумение с него, ще си поемем отговорността и това е въпрос на носене на отговорност, а не на някакви претенции, които имаме за места", добави Иванов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback