Снимка: БГНЕС
fallback

"Трябва да видим самото ДНК на втория мандат, на хората, които го представляват. Самото ДНК на техния съпредседател го видяхме. Той е един човек, който измами българските граждани, като подаде фалшива декларация за българско гражданство. Другият, по думите на негов партньор, е изпечен шарлатанин. Това са и думите на самия президент. Когато искаме да се състави нормално работещо правителство, трябва да погледнем дали тези автобиографии са чисти. Имахме такъв вариант с чистите автобиографии на човек, доказал се - проф. Габровски. Няма как да се реализира вторият мандат", каза депутатът от ДПС Джейхан Ибрямов в студиото на "Денят ON AIR".

Народният представител не поставя под съмнение професионалните качества на академик Денков.

"Той беше член на ГЕРБ, после е предпочел друг екип - при президента, след това при "Продължаваме промяната". Такива премиери в историята на България сме имали - професори, доказани учени. Ако искаме академик Денков наистина да бъде академик, нека си изпълнява професионалните качества, но той не е добър вариант за кандидат-премиер за втория мандат", подчерта Ибрямов пред Bulgaria ON AIR.

Според него отговорна роля ще изиграе президентът Румен Радев.

"Важно е България да има задължително, нормално правителство. Това трябва да стане с можещи политически партии. Затова третият мандат е изключително важен и той трябва да бъде връчен на тези, които могат да го реализират", посочи гостът.

В студиото Ибрямов категорично заяви, че с третия мандат е задължително да бъде реализирано работещо правителство.

"Преди ден изтече първият мандат, тепърва ще видим как ще протече вторият, но се надявам бързо да приключи вторият мандат. Няма как да подкрепим провалили се политици. Стратегията към подхода за първия мандат беше добра, но реализацията беше недобра", допълни депутатът.

Той е на мнение, че състава на кабинета не е толкова важен. По думите му - ГЕРБ ще си изведе поуките от неуспешния първи мандат, а с третия мандат е възможно излизане от кризата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback