Снимка: БГНЕС

"Български възход“ ще подкрепи персонално кандидатът на ГЕРБ за премиер Николай Габровски, но не и структурата и състава на кабинет поради лиса на политическо споразумение, на яснота кой носи политическата отговорност за този кабинет и неговите политически решения, обяви лидерът на партията Стефан Янев.

Още по темата
"В началото на този парламент политиците казаха, че сме тук, за да решаваме проблемите на хората. Постепенно се получиха условия за диалог.

Днес обаче виждаме резултатите от този диалог и доколко той ни води към решение или към поредната заявка към политическите позиции, които макар и ясни в дадения случай, не дават отговор на основния въпрос - как да се излезе от политическата криза и как предлагаме да търсим решения, които да дават предвидимост", каза той.

"Поздравявам ГЕРБ за номинацията на Габровски като знак на отвореност към гражданското общество, което е липсвало в миналото. Време е и ние тук да направим още такива жестове към гражданското общество, към даването на възможност на надпартийни кандидатури да търсят решения“, каза Янев, но отсече, че действията на кабинета трябва да са основани на ясни принципи кой носи политическата отговорност за тях.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase