Снимка: БГНЕС

Срещи с Борисов – това е една от най-бруталните и безпардонни лъжи, които съм чувала някога. Така вицепрезидентът Илияна Йотова коментира острия тон, разменен между „Продължаваме Промяната” и президента Румен Радев пред NOVA.

Съпредседателят на ПП Асен Василев обвини Радев в лични срещи с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, а в отговор държавният глава нарече ПП „шарлатани, откраднали надеждата за промяна”.

Йотова коментира и кандидата за премиер, издигнат от ГЕРБ – проф. Николай Габровски. „Смятам, че дори ако стане чудото и той стане министър-председател, много сегашни и бъдещи пациенти ще го загубят”, каза вицепрезидентът. Според нея съставът на кабинета ясно ще отговори на въпроса дали две години по-късно ГЕРБ е излязла от обществената изолация.

Илияна Йотова коментира и отказа на Нидерландия и Австрия България да влезе в Шенген. „Тези хора никога няма да разберат, че ЕС не се дели на големи и малки държави. ЕС се състои от равноправни страни и в това отношение България е не по-малка страна от всички останали”, каза вицепрезидентът. По думите ѝ ситуацията с границата е изцяло измислена, а страната ни отдавна борави с инструментите на Шенген.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase