Снимка: БГНЕС
fallback

Въвеждането на еврото е в много по-голяма степен процес, който засяга цялостното развитие и модернизиране на страната. Това каза управителят на Българската народна банка Димитър Радев на конференция в София, която обсъжда предимствата и възможностите за България от членство в еврозоната.

Според него присъединяването към еврозоната ще ускори процеса на структурните реформи в България, който е сериозно забавен.

„Ще подобри условията за финансиране и също така ще увеличи инвестициите в страната. Съвкупността на всички тези фактори създава среда за постигане на траен, изпреварващ икономически растеж, а това именно е водещият фактор за ускорена конвергенция и, разбира се, за увеличавена доходите", каза той.

Радев смята, че въвеждането на еврото ще доведе до нормализиране и надграждане на нашия паричен режим, ускоряване на процеса на реална конвергенция и подобряване на качеството и ефективността на нашите институции.

Форумът беше открит от вицепрезидента Илияна Йотова. В него участват още вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов, министърът на финансите Росица Велкова, гуверньорите на националните банки на Хърватия, Словения, Нидерландия, представител на Международния валутен фонд, депутати, бивши финансови министри, работили последователно за членство на страната ни към еврозоната, представители на бизнеса, синдикатите, банковия сектор, експерти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 1 година

МИЛИ ХОРА,Сега 1 кг кашкавал е 20 лева. При заплата 400 лева можем да купим 20кг кашкавал.В ЕВРОЗОНАТА:1 кг кашкавал ще стане 20 евро. Заплатат ще стане 200 евро и ще можем да купим 10кг кашкавал.Това е замислено от "МАЛОУМНИЯ И БЕЗОЧНО АЛЧЕН ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЛИТ"

34

toti

преди 1 година

АБЕ ВИЕ ОТ БНБ СЕ САБУДИХТЕ !!! СЕГА ЛИ ГО РАЗБТАХТЕ ЧЕ СТЕ ГОЛА ВОДА !!!

33

СМЯХ В ЗАЛАТА

преди 1 година

ДА ДОПУСНЕМ,ЧЕ НЕОБХОДИМОСТТА ОТ МОДЕРНИЗАЦИЯ ЗАСЯГА 1 000 000 РАБОТЕЩИ. ПРИ СРЕДНА ЦЕНА НА ИНВЕСТИЦИЯТА ЗА МОДЕРНИЗАЦИЯ 100 000 ЕВРО НА РАБОТНО МЯСТО, ТОВА ПРАВИ 100 000 000 000 ЕВРО. БРАВО ГОСПОДА И ДАМИ СМЕШНИЦИ ДЕТО НИ УПРАВЛЯВАТЕ!!! И НИЙ ВЪРВИМ НАТАТЪК,ЕХО,ЕХО,БЕЗ КРАЙ НА ЩИР И ДЛЪЖ !!!

fallback