Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Кандидатът на ГЕРБ за премиер Николай Габровски продължава със срещите си в опит да получи подкрепа от парламентарно представените сили за кабинет.  

Oще по темата

Три дни преди крайния срок за връщане на първия мандат продължават разговорите за съставяне на правителство. за
Днес са насрочени срещите с „Продължаваме промяната”, ДПС и „Възраждане”. Засега е ясно, че парламентарните групи на ПП, „ДБ, БСП и „Възраждане” няма да подкрепят първия мандат, а от „Възраждане“ вчера обявиха, че няма да отидат на срещата.

Николай Габровски вчера се срещна с ДБ и БСП.

Сините и левите обявиха, че въпреки че уважават много в лично качество професора, не могат да подкрепят кабинет на ГЕРБ, защото зад него стои партията и лидера й Бойко Борисов.

Лидерът на "Български възход" Стефан Янев обаче демонстрира пълна подкрепа за кабинет още с първия мандат, но поиска повече яснота за конструкцията на евентуално бъдещо правителство и за политическото участие в него.

Габровски подчерта пред представителите и на трите партии принципите си за разбирателство и експертност, основните приоритети за прозрачно антикорупционно законодателство, за България в Шенген и в еврозоната, приемане на законодателството, свързано с Плана за възстановяване и устойчивост, и за енергийна независимост.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

Анонимен

преди 1 година

Докторе,смени си компанията,защото особено фустата,излъчва омраза от страна хората,събрана през годините.

70

Анонимен

преди 1 година

Ми не правете големи политически компромиси, ве !!Нужни са много малки - тиквата в затвора, заедно с цялата върхущка на ОПГ герПдпссдс, и каскета също !!!А , и да върнете ограбените милиарди !!!Нима това е много ?!

69

Анонимен

преди 1 година

Не е добре да ни управляват аматьори. За директор на селско училище се изисква поне 3 години стаж като учител. За министър, за министър - председател не се изисква никакъв стаж в управленски дърбавни структури. Инфантилизмът цари навсякъде в ЕС, пренесоха го и тук. Погледнете в колко страни на Европа минисистрите на отбраната са като фон дер Лайен - гинеколожката! И ще ми пледираре за образованост сред Цоггганитте! Къде ни е при нас квалификацита и сериозното отношение към дъежавността?

fallback