Снимка: БГНЕС
fallback

 Цар Симеон II се е срещнал с посланика на Русия у нас Елеонора Митрофанова и "външният министър" на руската църква Волоколамския митрополит Антоний.

Това съобщиха на своя официален интернет сайт от Московската патриаршия. Срещата се е състояла на 6 декември в София. Антоний е бил в България по повод честването на 70-годишнината на подворието на руската православна църква у нас, става ясно от публикуваната информация, придружена от кадри от приема.

Oще по темата
 От снимките става ясно, че срещата се е състояла в царската резиденция "Врана".

"Волоколамският митрополит Антоний, от името на Негово Светейшество Московския и на цяла Русия патриарх Кирил, сърдечно приветства Симеон II Сакскобургготски, като отбеляза изключителния му принос за запазване единството на Българската православна църква и укрепване на позициите й в българското общество, както и личния принос на предстоятеля на Царския дом на България за укрепване на отношенията между руската и българската православна църква. Симеон II предаде поздрави и най-добри пожелания на Негово Светейшество патриарх Кирил", става ясно от съобщението на сайта на московската патраршия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

Анонимен

преди 1 година

Имат снимка под портрета на цар Борис III, убит по заповед от маЦква, и подобно на престъпленията в Катинската гора, пришито на Германия. Това е кощунство от страна на внука му. Но целият този фарс доказва дългата ръка на Кремъл при отстраняването Костов - явно отдавна има топла връзка между Симеончо и ДС-другарите, всички контролирани от Блат_ная. На фона на срамния политически слугинаж обаче изпъква моралния компас на обикновения българин, събрал за часове 500 000 лв. за генератори за Украйна.

57

Анонимен

преди 1 година

Царят иска да ни каже, че подкрепя войната на Русия в Украйна, иначе защо ще кани Митрофанова?

56

Анонимен

преди 1 година

Царят е умен човек и дипломат! Има една поговорка дръж приятелите си близо, враговете още по близо! Той почита Православната църква! Освен това какво е имал предвид с тази среща никой не знае! Той е цар!, и с кого ще се среща сам ще реши!

fallback