Снимка: БГНЕС

Вчера на консултацията в стола на президента все едно видяхме седнала руския посланик Елеонора Митрофанова, заяви депутатът от "Демократична България" Йордан Иванов пред bTV.

Той е изненадан, че президентът Румен Радев е говорил за военната помощ за Украйна, а не как да се състави правителство. Йорданов определи случилото се по време на консултациите на ДБ с държавния глава като една ПР акция.

Той се надява поведението на президента вчера в президентството по време на консултациите с ДБ да не е причина да не се даде третият мандат на формацията.

"Къде е усилието на ГЕРБ да направят правителство? Няма такова", посочи депутатът от ДБ и добави, че не се правят усилия за съставяне на правителство с първия мандат. "Не може да се използват изборите като плашило в парламентарната демокрация", изтъкна Йордан Иванов.

Още по темата
Според него отговорността дали ГЕРБ, БСП и ДПС ще се прикрият зад негово управление в третия мандат, си е отговорност на държавния глава. Промените в Изборния кодекс, които правят ГЕРБ, БСП и ДПС са за самите тях и не са насочени към народа. Ще разберем накъде Румен Радев води страната ни след третия мандат, смята Иванов.

Той призова "Продължаваме промяната" да се отнесат отговорно към втория мандат за съставяне на правителство. Прекалено дълго сме в условията на президентска република, понеже не можем да съставим правителство, но е факт, че някои трябва да управлява държавата и да поема отговорност за кризите, настоя Иванов.

ДБ са силата на разума и това, което могат да направят е с ПП да предложат реформаторско управление. Опасно е какво може да направят ГЕРБ, БСП и ДПС с третия мандат, предупреди Йордан Иванов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase