Снимка: БГНЕС
fallback

Министър-председателят Гълъб Донев свиква среща, посветена на готовността на България за присъединяване към Шенгенското пространство.

Освен Донев в нея ще участват вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, министърът на външните работи Николай Милков и министърът на правосъдието Крум Зарков.

От правителствената пресслужба информират, че ще бъде направен преглед на действията на служебното правителство за отстояване на българската готовност за присъединяване към зоната на свободно движение в Европейския съюз.

Разширяването на Шенген с 3 държави - България, Румъния и Хърватия, е включено в дневния ред на срещата на министрите на вътрешните работи и правосъдието от ЕС идния четвъртък, съобщи БНТ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 1 година

Направете заплатите ни като европейските и тогава хората няма да се изкушават от 50 евро. Ако ЕС не ни иска - отворете границите свободно да преминават мигрантите и да се струпат на Австрийската граница. Тогава ще видят те един Шенген!

7

митко

преди 1 година

Гълъбе,вдигнете спешно минималната заплата и овладейте цените и спекулата по магазините.Скоро работещите-бедни ще те изметем с камъни.

6

Анонимен

преди 1 година

Като получи двойка, слабия ученик да хваща да си напише домашното, а не да се оплаква

fallback