Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Оградата на границата, която трябва да спира нелегалните мигранти, е изключително ненадеждна и не може да изпълнява функциите на такъв тип съоръжение, призна МВР шефът Иван Демерджиев.

Oще по темата
„Обмисляме как да направим така, че тя да е по- ефективна, това изисква време и финанси, но полагаме усилия и това е част от набелязаните технически решения за обезпечаване на границата“, посочи той по време на блиц контрола в парламента.

Той добави, че до скоро каналджиите с мигрантите са преминавали безпрепятствено към Сърбия или Румъния, но полицията прави всичко възможно вторичните прониквания да се спрат.

„В момента сме се насочили към съответните процедури. Наред с тези мерки целим да се обезпечи и сигурността на служителите в страната, които противодействат на т.нар. вторични предвиждания. Изработили сме тактики как тези коли да бъде спирани безопасно, осигурили сме им и ленти, които да спират автомобилите, дали сме указания за по -добра комуникация и вярваме ,че този комплект от мерки ще даде резултат“, каца министърът.

Той добави, че вчера посланикът на Австрия е направила инспекция на границата и констатациите са били положителни.

„ЕК отказва да отпусне повече пари за укрепване на оградата, защото вече е финансирала един път проекта, но има готовност да отпусне средства за друг проект от същия тип“, посочи Иван Демерджиев.

Той призова за актуализацията на бюджета на МВР, защото има нужда от финансиране за отпускането на допълнителните 1000 щата за „Гранична полиция“.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

114

Не разбрахте ли

преди 1 година

Че ЕК,ЕС ЕДЖЕНДЪРИТЕ НИ ЗАГРОБВАТ.АПСОЛЮТНО БЕЗМИСЛЕНО Е ДА СМЕ ЧЛЕН НА ТАЗИ НЕОФАШИСТКА ОРГАНИЗАЦИЯ СЪЗДАДЕНА ОТ СОРОС!БЕЖАНЦИТЕ ГЛАВНО ЗАРАДИ ЕС И САЩ БЯГАТ ПРЕЗ НАЩЕ ГРАНИЦИ И ОЩЕ ТОЛКОВА ХРАНИМ.ТОВА Е БЕЗУМНО УПРАВЛЕНИЕ ПОГРОБВАЩО БЪЛГАРИЯ ,,ЕСЕС"!

113

Х

преди 1 година

Като взеха парите за оградата, сега да ги върнат, барем се укрепи малко.

112

Подаръчно пликче

преди 1 година

Корупцията на граничните полицаи при Бойко Рашков стигна невиждани размери. Докато той ходеше и арестуваше политически активисти по селата, граничните служители с далавери с каналджиите се нарушиха с пари само с два-три удара. Затова ще гледате Шенген през крив макарон.

fallback