Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Тежък и бурен ден очаква депутатите в Народното събрание, промените в Изборния кодекс са точка първа в дневния ред днес.

До този момент те са гласували единствено заглавието, като и двете заседания с разискването на промените продължиха след полунощ. На два пъти пък бяха свикани протести пред НС срещу предложените промени.

Най-спорните изменения са връщането на хартиената бюлетина и въвеждане на смесено гласуване, както и промяната в начина на броене на резултатите от машините.

В програмата на Народното събрание е включен и проект на решение, с което да се възложи на Министерския съвет да приеме програма за предоставяне на компенсации на небитовите крайни клиенти на електроенергия.

Проектът е внесен от депутата от БСП Драгомир Стойнев. В него се предвижда компенсация при праг от 200 лева за мегаватчас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Малко за политика

преди 1 година

БСП правят голяма грешка с подкрепата на хартиената бюлетина. На предните избори от ромските махали масово не гласуваха защото не можеха да си продадат гласа. На следващите избори ако се гласува с бюлетина ГЕРБ и ДПС ще им купят гласовете, както е ставало винаги. БСП я увеличат малко с гласовете на пенсионерите я не. И когато се види ясно, че са върнали пак ГЕРБ на власт (със скрита патерица ДПС) как ще се оправдават тогава. Бяха ги легитимирали като партия на промяната, а тогава какви ще бъдат?

9

Ха ха ха

преди 1 година

До 10 помисли малко заради кой се вдигат цените на всичко!!!!! Кой ни докара до тези кризи и се борят да вземат пак властта, за да могат да си прикрият следите на всичките далавери???!!! Кой искат да им е "бухалката" и защо???!!!! Защо ги е страх да се проверяват машините????!!!!

8

Анонимен

преди 1 година

Кирето има проблем с главата. Добре е да иде в Курило.

fallback